Ένας Κατάλογος των εξαιρετικά σπάνιων περιπτώσεων θανάτου που κατέγραψε η ιστορία, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Χαρώνδας (μεταξύ 7ου-5ου π.Χ. αιώνα)
Ο Χαρώνδας ήταν Έλληνας νομοθέτης που έζησε στη Σικελία. Σύμφωνα με τον Διοκλή από τις Συρακούσες και τον Ζάλευκο από τους Λοκρούς, ο Χαρώνδας, για λόγους ασφαλείας,  εξέδωσε έναν νόμο όπου έλεγε ότι όποιος κουβαλάει όπλο κατά τις Συνελεύσεις, θα πρέπει να θανατώνεται. Όμως μια μέρα κατέφθασε ο ίδιος στη Συνέλευση ξεχνώντας να αφαιρέσει το μαχαίρι του από το ζωνάρι του. Όταν του το επισήμαναν τα υπόλοιπα μέλη, για να δείξει την αξία των νόμων και ότι κανένας δεν είναι υπεράνω, αυτοκτόνησε με το μαχαίρι του.

Δράκων (πέθανε το 594 π.Χ.)
Ο Δράκων ήταν τύραννος των Αθηνών αλλά και ο πρώτος νομοθέτης. Οι νόμοι του ήταν τόσο αυστηροί που από τότε χρησιμοποιούμε την έκφραση «δρακόντεια μέτρα», όταν θέλουμε να δείξουμε πόσο αυστηρά είναι κάποια μέτρα.
Σύμφωνα με αναφορές, λέγεται ότι πέθανε μετά από μία εξαιρετική ομιλία που είχε δώσει. Εκείνη την εποχή, το κοινό, ως ένδειξη θαυμασμού και εκτίμησης, συνήθιζε να πετάει στον ομιλητή τα πανωφόρια, ή τα καπέλα του. Στην προκειμένη περίπτωση ο ενθουσιασμός ήταν τόσο μεγάλος που ο Δράκοντας στην κυριολεξία πνίγηκε κάτω από ένα βουνό από ρούχα.

Ηράκλειτος ο Εφέσιος (πέθανε το 475 π.Χ.)
Σύμφωνα με τον Διογένη Λαέρτη, ο Έλληνας φιλόσοφος, σε μία προσπάθεια να θεραπεύσει κάποιες πληγές του, αλείφτηκε με κοπριά αγελάδας. Αυτή η μυρωδιά όμως είχε ως αποτέλεσμα να προσελκύσει μια αγέλη σκύλων, που τον κατασπάραξαν.

Αισχύλος (524 – 455 π.Χ.)
Σύμφωνα με τον Βαλέριο Μάξιμο, ο μεγάλος τραγικός είχε έναν τραγικό θάνατο. Ένας αετός, είχε πιάσει μια χελώνα. Στην προσπάθεια του να σπάσει το καβούκι της για να την φάει, την πέταξε από ψηλά. Η χελώνα όμως, αντί να σπάσει στο έδαφος, έσπασε στο κεφάλι του Αισχύλου!
Ο Γάιος Πλίνιος προσθέτει σε αυτή την ιστορία ότι ο Αισχύλος είχε προφητεύσει ότι ο θάνατός του θα προερχόταν από την «πτώση ενός σπιτιού».

Αγαθοκλής (361 – 289 π.Χ.)
Ο Αγαθοκλής, Έλληνας τύραννος των Συρακουσών, δολοφονήθηκε με δηλητηριασμένη οδοντογλυφίδα. Πολλοί λένε ότι υπεύθυνος της δηλητηρίασης ήταν ο εγγονός του, Αρχάγαθος.

Τίτος Φλάβιος Βεσπασιανός (30.12.0039 – 13.09.0081)
Σύμφωνα με το Βαβυλωνιακό Ταλμούδ, ο Ρωμαίος αυτοκράτορας πέθανε από ένα ζωύφιο που μπήκε στη μύτη του. Για μεγάλο χρονικό διάστημα, το ζωύφιο προχωρούσε προς τα μέσα μέχρι που άρχισε να του τρώει τον εγκέφαλο!

Αττίλας (02.09.0406 – 30.04.0453)
Ο βασιλιάς της αυτοκρατορίας των Ούνων, πέθανε μετά από μεθύσι την νύχτα του γάμου του. Η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας αλκοόλ, είχε ως συνέπεια να δημιουργηθεί ρινική αιμορραγία. Όταν ο Αττίλας έχασε τις αισθήσεις του από το πολύ ποτό, πνίγηκε από το ίδιο του το αίμα.

Edmund Ironside (990 – 30.11.1016)
Ο βασιλιάς της Αγγλίας με την σύντομη βασιλεία από τις 23 Απριλίου μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 1016, λέγεται ότι δολοφονήθηκε την ώρα που αφόδευε. Ο δολοφόνος μάλιστα που τον μαχαίρωσε ήταν κρυμμένος στην τρύπα της τουαλέτας!

Αρχιδούκισσα Mathilda (25.01.1849 – 06.06.1867)
Η Ματθίλδη, αρχιδούκισσα της Αυστρίας, σε μια προσπάθεια να κρύψει από τον αυστηρό πατέρα της το τσιγάρο που κάπνιζε, το έκρυψε στη φόδρα του φορέματος της. Το φόρεμα πήρε αμέσως φωτιά και κάηκε ζωντανή.

Clement Laird Vallandigham (29.07.1820 – 17.06.1871)
Ο διάσημος δικηγόρος εκπροσωπούσε έναν κατηγορούμενο για δολοφονία. Στην προσπάθεια του να αποδείξει ότι το θύμα αυτοπυροβολήθηκε κατά λάθος, έκανε αναπαράσταση. Αγνοώντας ότι το όπλο που χρησιμοποιούσε ήταν γεμάτο, έκανε την πιο ρεαλιστική αναπαράσταση που έχει γίνει ποτέ! Πέθανε ακαριαία, αλλά ο πελάτης του αθωώθηκε.

τα-λείψανα-ενός-νεκρού-στην-εξοχή

Allan J. Pinkerton (25.08.1819 – 01.07.1884)
Ο Σκωτσέζο – Αμερικάνος ντετέκτιβ, έγινε γνωστός για τη δημιουργία του «Pinkerton National Detective Agency» («Εθνική Υπηρεσία Ντετέκτιβ και υπηρεσιών φύλαξης»), που λειτουργεί μέχρι και σήμερα.
Πέθανε στο Σικάγο όταν δάγκωσε κατά λάθος τη γλώσσα του! Η γλώσσα στη συνέχεια μολύνθηκε, έπαθε γάγγραινα και τελικά πέθανε.

Άγνωστος (22.08.1888)
Μέσα σε ένα διάστημα λιγότερο των 10 λεπτών, το 1888, μια βροχή μετεωριτών έπεσε στο Sulaymaniyah, ένα χωριό του Ιράκ (τότε μέρος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, σήμερα Κουρδιστάν), με αποτέλεσμα τον θάνατο ενός ατόμου και την παράλυση ενός άλλου. Πρόκειται για την μοναδική – μέχρι τώρα – καταγραφή θανάτου από μετεωρίτη.

Briget Driscoll (1851 – 17.08.1896)
Η Driscoll, έχει την τιμή (!) να είναι το πρώτο επίσημο πεζό θύμα που σκοτώθηκε από αυτοκίνητο. Το θανατηφόρο αυτοκίνητο ήταν ένα αυτοκίνητο επιδείξεων. Το δυστύχημα έγινε στο Λονδίνο, λίγες ημέρες μετά από όταν το κοινοβούλιο αποφάσισε να αυξήσει το όριο ταχύτητας. Από τα 13 χλμ./ώρα που ήταν μέχρι τότε το όριο, πήγε στα 23 χλμ./ώρα. Το δικαστήριο έκρινε τον οδηγό του οχήματος αθώο και το δυστύχημα «τυχαίο», και ευχήθηκε, τέτοιο ατύχημα να μην ξανασυμβεί ποτέ.

Empress Elisabeth – Ελισάβετ Αυτοκράτειρα της Αυστρίας και Βασίλισσα της Ουγγαρίας (24.12.1837 – 10.09.1898)
Την ώρα που βρισκόταν στο λιμάνι της Γενεύης και περίμενε το πλοίο για το Μοντρέ, ένας Ιταλός αναρχικός της επιτέθηκε με ένα πολύ λεπτό κοφτερό αντικείμενο. Παρότι τρυπήθηκε στο περικάρδιο και σε έναν πνεύμονα, ο κορσές της ήταν τόσο σφιχτός, που κράτησε την πληγή κλειστή. Μην συνειδητοποιώντας την ζημιά, επιβιβάστηκε ανέμελη στο πλοίο. Μόλις όμως η κυρία επί των τιμών την βοήθησε να βγάλει τον κορσέ της η αιμορραγία ήταν μεγάλη. Παρότι το πλοίο επέστρεψε άμεσα στη Γενεύη, η Ελισάβετ κατάρρευσε. Ο δολοφόνος της, Luigi Lucheni, κατά την απολογία του δήλωσε ότι δεν είχε κάτι προσωπικό εναντίον της. Απλώς ήθελε να σκοτώσει κάποιον από βασιλική οικογένεια.

Άγνωστος (1903)
Οι Αρχές της Χονολουλού ανακοίνωσαν το 1903, ότι ένας άντρας δολοφονήθηκε κατά τη διάρκεια μιας «θεραπευτικής» τελετής. Το θύμα είχε υψηλό πυρετό και η οικογένεια του κάλεσε έναν Kahuna (θεραπευτή). Ο θεραπευτής όμως θεώρησε ότι το θύμα είχε τον διάβολο μέσα του και ξεκίνησε να απαγγέλλει έναν εξορκισμό. Ήταν τόσο μεγάλος ο ζήλος του που κοπανούσε τον ασθενή στο κεφάλι με μία βαριά Βίβλο. Αυτά τα χτυπήματα προκάλεσαν και τον θάνατο του θύματος.
Στην ουσία το θύμα ήταν συνέπεια της ένωσης του Χριστιανισμού με τις τοπικές παραδόσεις.

Jack Daniel (05.01.1949 – 09.10.1911)
Ο Αμερικανός οινοπνευματοποιός και ιδρυτής του γνωστού whisky, ξεχνούσε συχνά τον κωδικό του χρηματοκιβωτίου του. Ένα τέτοιο απόγευμα, εκνευρισμένος κλώτσησε με δύναμη το χρηματοκιβώτιο με αποτέλεσμα να μολυνθεί το πόδι του και να πεθάνει τελικά από γάγγραινα.

Grigori Rasputin (21.01.1869 – 30.12.1916)
Ο Ρασπούτιν, διάσημος Ρώσος μυστικιστής με την μεγάλη επιρροή στο αυτοκρατορικό ζεύγος του τσάρου Νικόλαου Β και της τσαρίνας Αλεξάνδρας, ήταν φυσικό να έχει πολλούς εχθρούς. Η πρώτη απόπειρα εναντίον του ήταν με μαχαίρι στην κοιλιά. Αν και το τραύμα ήταν πολύ μεγάλο, ο Ρασπούτιν επιβίωσε. Λίγο αργότερα, το δηλητήριο μέσα στο κρασί του δεν θα έχει καμία επίδραση επάνω του. Στη συνέχεια, η σφαίρα στην καρδιά, θα τον τραυματίσει, αλλά δεν θα τον σκοτώσει. Θα χρειαστεί να αδειάσει πάνω του ένας γεμιστήρας για να θεωρήσουν οι δολοφόνοι του ότι πέθανε. Το πτώμα το τύλιξαν σε ένα ύφασμα και τότε διαπίστωσαν ότι ακόμη κουνιόταν. Αφού του κρέμασαν ένα βαρίδι στα πόδια, τον πέταξαν στον παγωμένο ποταμό. Μια δεύτερη θεωρία λέει ότι, αντί να τον ρίξουν στη θάλασσα, τον έκαψαν στην πυρά όπου τον είδαν να ανακάθεται μέσα στις φλόγες.

Isidora Duncan (27.05.1877 – 14.09.1927)
Η Αμερικάνα χορεύτρια, «μητέρα» του σύγχρονου χορού, πέθανε από σπάσιμο του αυχένα, όταν το μακρύ φουλάρι της πιάστηκε σε μία από τις πίσω ρόδες του σπορ αυτοκινήτου που επέβαινε, στην Νίκαια της Γαλλίας.
Αξιοσημείωτο είναι ότι είχε χάσει τα δύο της παιδιά το 1913, επίσης μέσα σε ένα αυτοκίνητο. Καθώς επέστρεφαν από το σχολείο στο σπίτι τους, λόγω ενός τροχαίου που είχε συμβεί στον δρόμο τους, ο οδηγός σταμάτησε το αυτοκίνητο και κατέβηκε για λίγο κάτω, ώστε να διαπιστώσει τι είχε συμβεί. Είχε όμως παραμελήσει να τραβήξει το χειρόφρενο. Το αυτοκίνητο κύλησε μόνο του και έπεσε στον Σηκουάνα, πνίγοντας και τα δύο παιδιά.

Nicholas Comper (29.04.1897 – 17.06.1939)
Ο Comper ήταν Βρετανός πιλότος και σχεδιαστής αεροσκαφών, διάσημος στην εποχή του σε αγώνες μονοπλάνων. Ένα απόγευμα βγήκε από το σπίτι του στο Kent, για να ανάψει ένα πυροτέχνημα. Όταν ένας περαστικός τον ρώτησε τι έκανε, ο Comper, γνωστός για το χιούμορ του, απάντησε ότι ήταν μέλος του IRA και ετοιμαζόταν να ανατινάξει το δημαρχείο. Ο περαστικός του επιτέθηκε και στη διάρκεια του καυγά ο Comper χτύπησε το κεφάλι του στο πεζοδρόμιο και πέθανε από εγκεφαλική αιμορραγία.
Μετά τον θάνατό του, τα σχέδια του χρησιμοποιήθηκαν από την RAF για πολεμικά αεροπλάνα.

Sherwood Anderson (13.09.1876 – 08.03.1941)
Ο Αμερικανός συγγραφέας, αρρώστησε κατά τη διάρκεια μιας κρουαζιέρας στη Νότια Αμερική. Ο αρχικός πονόκοιλος εξελίχθηκε σε θανατηφόρα περιτονίτιδα. Κατά την αυτοψία αποκαλύφθηκε ότι η περιτονίτιδα είχε προκληθεί από μία οδοντογλυφίδα που βρέθηκε στο στομάχι του.  

ένας-παλιός-τάφος-με-σταυρό

Thomas F. Mantell (1923 – 07.01.1948)
Ο Mantell, ήταν πιλότος της Εθνικής Φρουράς του Κεντάκι των Ηνωμένων Πολιτειών. Στις 7 Ιανουαρίου 1948 πετούσε με ένα μαχητικό αεροσκάφος P-51Mustang, κυνηγώντας ένα άγνωστο ιπτάμενο αντικείμενο σε μεγάλο υψόμετρο. Η έλλειψη οξυγόνου στο μεγάλο υψόμετρο είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις του και το αεροπλάνο του να συντριβεί. Έτσι, ο Mantell θεωρείται ως το πρώτο άτομο που έχασε τη ζωή του εξαιτίας ενός UFO! Αργότερα η Αμερικάνικη Κυβέρνηση δήλωσε ότι ίσως το συγκεκριμένο αντικείμενο που κυνηγούσε ο Mantell, ήταν ένα μπαλόνι Sky-hook, κάτι όμως που κανένας μέχρι σήμερα δεν πίστεψε. 

Georgy Dobrovolsky (1928 – 1971), Vladislav Volkor (1935 – 1971), Viktor Patsayev (1933 – 1971)
Οι τρεις σοβιετικοί κοσμοναύτες αποτελούσαν το πλήρωμα του διαστημικού σκάφους Soyuz 11, και ταξίδευαν στο διάστημα. Στις 29 Ιουνίου 1971, κατά την επιστροφή τους και μπαίνοντας στην ατμόσφαιρα της γης, ένα ατύχημα είχε ως αποτέλεσμα να ανοίξει μία βαλβίδα και να πεθάνουν και οι τρεις από έλλειψη οξυγόνου. Ήταν οι πρώτοι – και οι μοναδικοί μέχρι σήμερα – άνθρωποι που πέθαναν στο διάστημα. 

Keith Relf (22.03.1943 – 12.05.1976)
Άγγλος μουσικός και κύριος τραγουδιστής του συγκροτήματος Yardbirds. Πέθανε σε ηλικία 33 ετών, στο υπόγειο του σπιτιού του. Παίζοντας με την ηλεκτρική του κιθάρα, έπαθε ηλεκτροπληξία.  

Georgi Markov (01.03.1929 – 11.09.1978)
Ο Markov, ήταν ένας Βούλγαρος αντιφρονούντος συγγραφέας. Ζούσε στο Λονδίνο και ήταν δημοσιογράφος του BBC αλλά και άλλων ξένων πρακτορείων. Κατηγορούσε διαρκώς το Βουλγάρικο καθεστώς, με αποτέλεσμα στις 11 Σεπτεμβρίου 1978 να δολοφονηθεί από Βουλγάρικες μυστικές υπηρεσίες που συνεργάζονταν με την KGB. Πυροβολήθηκε στο πόδι, την ώρα που περπατούσε στον δρόμο, με μία μικρή σφαίρα που περιείχε ρικίνη (εξαιρετικά τοξικό δηλητήριο). Το όπλο των μυστικών υπηρεσιών ήταν μία ομπρέλα!

Boris Sagal (18.10.1923 – 22.05.1981)
Ο Sagal ήταν Ουκρανό – Αμερικανός σκηνοθέτης του κινηματογράφου και της τηλεόρασης. Σκοτώθηκε σε δυστύχημα, κατά τα γυρίσματα της τηλεοπτικής σειράς «Γ Παγκόσμιος Πόλεμος», όπου αποκεφαλίστηκε από τα πτερύγια ενός ελικοπτέρου!

Tennessee Williams (26.03.1911 – 25.02.1983)
Ο γνωστός συγγραφέας και σεναριογράφος, βρέθηκε νεκρός στη σουίτα του στο ξενοδοχείο Elysee στη Νέα Υόρκη. Ο επικεφαλής ιατροδικαστής, δήλωσε ότι ο θάνατος προήρθε από πνιγμό, εξαιτίας ενός πλαστικού καπακιού που βρέθηκε στο λαιμό του. Το καπάκι ήταν από spray που χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό των ματιών και της μύτης.

Vic Morrow (14.02.1929 – 23.07.1982), Myca Dinh Le και Renee Shin Yi Chen.
Ο Vic Morrow, ήταν γνωστός Αμερικάνος ηθοποιός και σκηνοθέτης, ενώ οι Myca Dinh Le και Renee Shin Yi Chen ήταν παιδιά ασιάτες ηθοποιοί. Και οι τρεις σκοτώθηκαν στις 23 Ιουλίου 1982 κατά τα γυρίσματα της γνωστής ταινίας «Twilight zone».
Η σκηνή απαιτούσε από τον Morrow να μεταφέρει τα δύο παιδιά από ένα χωριό σε ένα ποτάμι, ενώ τους καταδίωκε ένα ελικόπτερο με Αμερικανούς στρατιώτες. Ένα εφέ έκρηξης όμως μπλόκαρε τον ρότορα του ελικοπτέρου, με αποτέλεσμα το ελικόπτερο να καταρριφθεί και να πέσει πάνω στους τρεις ηθοποιούς. Ο θάνατος και για τους τρεις ήταν ακαριαίος. Ο Morrow και η Dinh Le αποκεφαλίστηκαν από τα πτερύγια, ενώ η Chen σκοτώθηκε από την πίεση του όγκου του ελικοπτέρου. Και οι τρεις, πέρασαν «Στη Ζώνη του Λυκόφωτος»…

Cachy (ο σκύλος), Marta Espina, Edith Sola, άγνωστος. (θάνατος: 21.10.1988)
Τρεις άνθρωποι κι ένας σκύλος (Poodle) σκοτώθηκαν σε μια παράξενη αλυσίδα γεγονότων, στο Buenos Aires, στην Αργεντινή.
Η Cathy, το poodle, έπαιζε στο μπαλκόνι του σπιτιού της στον 13 όροφο μιας πολυκατοικίας. Κατά το παιχνίδι της όμως, πέρασε τα κάγκελα του μπαλκονιού και προσγειώθηκε στο κεφάλι της 75χρονης Marta Espina. Σκύλος και άνθρωπος, πέθαναν ακαριαία. Η 46χρονη Edith Sola που είδε το συμβάν, έτρεξε αμέσως να βοηθήσει, αγνοώντας το λεωφορείο που πλησίαζε. Σκοτώθηκε από το λεωφορείο, πριν προλάβει να περάσει απέναντι. Ένας άγνωστος άντρας που εκείνη τη στιγμή έβγαινε από ένα φαρμακείο, είδε το τροχαίο και πέθανε από ανακοπή καρδιάς!

Ivan Lester McGuire (1961 – 02.04.1988)
Ο McGuire ήταν ένας Βρετανός επαγγελματίας αλεξιπτωτιστής, με περισσότερες από 800 πτώσεις στο ενεργητικό του. Στις 2 Απριλίου 1988, του είχε ζητηθεί να κάνει μία πτώση ακολουθώντας έναν συνάδελφο του εκπαιδευτή με τον μαθητή του, και να τους βιντεοσκοπεί. Φορώντας όμως το σακίδιο της κάμερας του στην πλάτη, ξεχάστηκε και πήδηξε στα 10.500 πόδια χωρίς αλεξίπτωτο! Η βιντεοσκόπηση πήγε καλά, μιας και η ταινία σώθηκε. Δεν σώθηκε όμως ο McGuire. Στην ταινία ακούγεται η φωνή του, την ώρα που συνειδητοποιεί ότι έχει ξεχάσει να φορέσει το αλεξίπτωτο: «Ω, Θεέ μου, όχι!»…

Michael Anderson Sloan (1959 – 1989)
Ο Sloan καταδικάστηκε το 1981 για φόνο και σεξουαλική επίθεση, στη Νότια Καρολίνα. Αρχικά η ποινή του ήταν θάνατος σε ηλεκτρική καρέκλα. Το 1983, μετά από δύσκολο αγώνα των δικηγόρων του, η ποινή του μετατράπηκε σε ισόβια κάθειρξη. Η μοίρα του είχε όμως γραμμένο τον θάνατο σε ηλεκτρική καρέκλα. Καθισμένος στην μεταλλική τουαλέτα στο κελί του, επισκεύαζε μια χαλασμένη τηλεόραση, όταν ένα καλώδιο με ρεύμα που κρατούσε ακούμπησε το νερό της τουαλέτας. Ο Sloan πέθανε από ηλεκτροπληξία.

Brandon Lee (01.02.1965 – 31.03.1993)
Ο γιος του διάσημου Bruce Lee, ήταν ηθοποιός και δάσκαλος πολεμικών τεχνών, όπως ο πατέρας του. Κατά τα γυρίσματα της ταινίας «Το κοράκι» («The Crow»), «το πιο ανερχόμενο αστέρι του Hollywood την δεκαετία των 90΄’s» όπως είχε χαρακτηριστεί, έπρεπε να πυροβοληθεί από ένα περίστροφο, από απόσταση 4 μέτρων. Για την αληθοφάνεια της σκηνής είχαν τοποθετηθεί στον γεμιστήρα άδεια φυσίγγια (άσφαιρα). Το ίδιο περίστροφο όμως, είχε χρησιμοποιηθεί σε προηγούμενη λήψη με αληθινές σφαίρες. Ο γεμιστήρας άλλαξε, χωρίς κανένας να σκεφθεί ότι θα έπρεπε να αφαιρέσει και την κανονική σφαίρα που βρισκόταν στη θαλάμη.
Όταν, μετά τον πυροβολισμό, το συνεργείο είδε τον Brandon να πέφτει, όλοι θαύμασαν την ρεαλιστική ερμηνεία του. Ο Brandon θάφτηκε δίπλα στον πατέρα του, στο Seattle. Ο πυροβολισμός θεωρήθηκε ατύχημα λόγω αμέλειας.

Οι ποδοσφαιριστές της Bena Tshadi. (θάνατος: 10.1998)
Η ποδοσφαιρική ομάδα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, βρισκόταν σε αγώνα εναντίον της Basanga. Το σκορ ήταν 1-1, όταν ένας κεραυνός χτύπησε στο γήπεδο. Ο κεραυνός σκότωσε – άλλους με σοβαρό έγκαυμα, άλλους με εγκεφαλικό επεισόδιο – και τους 11 παίκτες της Bena Tshadi, ενώ προκάλεσε εγκαύματα σε 30 άλλα άτομα. Οι παίκτες της Basanga δεν έπαθαν το παραμικρό!

Αμέσως μετά, προέκυψαν κατηγορίες για μαγεία. Πολλές ομάδες της Αφρικής είναι γνωστό ότι χρησιμοποιούν τους μάγους της φυλής για να καταραστούν τους αντιπάλους τους πριν από κάθε αγώνα.

Bernd Brandes (1958 – 09.03.2001)
O Brandes, μηχανικός από το Βερολίνο, απάντησε σε μία πρωτότυπη αγγελία που βρήκε στο internet. Η αγγελία ζητούσε γυμνασμένα άτομα πρόθυμα να φαγωθούν! Έτσι ο Brandes συνάντησε τον τεχνικό υπολογιστών, Armin Meiwes, στο εξοχικό του. Αφού κατάπιε 20 υπνωτικά χάπια και μισό μπουκάλι αλκοόλ, δέχτηκε από τον Meiwes να του κόψει το πέος, να το τηγανίσει και να το φάνε παρέα! Στη συνέχεια ο Meiwes άρχισε να του κόβει διάφορα άλλα μέλη και να τα τρώει, ακόμα και μετά τον θάνατο του Brandes.
Ο ανθρωποφάγος καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη. Μέσα στη φυλακή, έγινε χορτοφάγος.

Hitoshi Nikaidoh (1968 – 2003)
Ο Ιάπωνας γιατρός στο Houston στο Texas, αντί να επιλέξει τις σκάλες, αποφάσισε να ανέβει έναν όροφο στο νοσοκομείο που εργαζόταν, χρησιμοποιώντας το ασανσέρ. Μπαίνοντας όμως μέσα, οι πόρτες έκλεισαν απότομα, διατηρώντας το σώμα του, από τους ώμους και κάτω στον όροφο που βρισκόταν. Το κεφάλι του μόνο μπόρεσε να φτάσει στον προορισμό του, τον επόμενο όροφο.

Michael Edwards (31.05.1948 – 03.10.2010)
O Mike, Βρετανός βιολοντσελίστας και ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος Electric Light Orchestra (ELO), σκοτώθηκε σε τροχαίο. Οδηγούσε το φορτηγάκι του, όταν έπεσε πάνω του, από τον διπλανό λόφο, ένα δεμάτι σανό, βάρους 590 κιλών.

Edward Archbold (1980 – 2012)
Ο νεαρός από την Florida, πνίγηκε μετά την νίκη του σε διαγωνισμό κατσαριδο-φαγίας. Η αυτοψία έδειξε ότι αιτία του πνιγμού του ήταν ότι δεν μάσαγε καλά τις κατσαρίδες, με αποτέλεσμα μεγάλα μυτερά κομμάτια τους να πιαστούν στον λαιμό του. Στη συνέχεια, ο Archbold προσπάθησε να κάνει εμετό, αλλά η τραχεία του είχε φράξει από τις κατσαρίδες.
Αν δηλαδή τις μασούσε καλύτερα, τώρα θα ζούσε. (Είμαι σίγουρος βέβαια ότι οι περισσότεροι από εσάς, αφού πρώτα αηδιάσατε, θα σκεφθήκατε «καλά να πάθει»).

Peng Fan (θάνατος 2014)
Ο διάσημος σεφ από το Foshan στη Νότια Κίνα, ετοίμαζε ένα ιδιαίτερο πιάτο από δέρμα κόμπρας. Ενώ είχε κόψει το κεφάλι 20 λεπτά νωρίτερα, όταν το έπιασε για να το πετάξει, το κεφάλι τον δάγκωσε στο χέρι αφήνοντας του το θανατηφόρο δηλητήριο. Αν και σεφ, δεν γνώριζε ότι τα ερπετά μπορούν να συνεχίζουν να ζουν ως και μία ώρα από όταν το σώμα αποκοπεί από το κεφάλι… Κάρμα;
Ο πελάτης πάντως απόλαυσε το πιάτο του.

Lottie Michelle Belk (1961 – 2016)
Όλοι γνωρίζουμε τους κινδύνους που υπάρχουν όταν βρισκόμαστε σε μία παραλία. Κανείς μας όμως δεν θα μπορούσε να προβλέψει έναν τέτοιο θάνατο.
Η Belk έκανε ανέμελη την ηλιοθεραπεία της στην Virginia beach, της Virginia. Ένας ξαφνικός ισχυρός άνεμος με ταχύτητα 40 χλμ./ώρα, σήκωσε μία ομπρέλα παραλίας από αρκετά μέτρα πιο κάτω. Η ομπρέλα καρφώθηκε στο στήθος της άμοιρης Belk.

Άγνωστη (2009 – 2016)
Ένα 7χρονο κοριτσάκι σκοτώθηκε ενώ περπατούσε στον ζωολογικό κήπο του Rabat, στο Μαρόκο. Ο θάνατός της προκλήθηκε από πέτρα που της ήρθε στο κεφάλι από την προβοσκίδα ενός ελέφαντα.

Akbar Salubiro (1992 – 2017)
Ο Salubiro ξεκίνησε το πρωί της 25ης Μαρτίου 2017 για να μαζέψει τη συγκομιδή του από μία φυτεία με φοινικέλαιο που είχε, στην Ινδονησία. Δύο ημέρες αργότερα και ενώ τον αναζητούσε η οικογένεια του, οι εργάτες είδαν έναν πύθωνα στις φυτείες που κινούνταν πολύ αργά εξαιτίας της βαριάς και γεμάτης κοιλιάς του. Οι χωρικοί άνοιξαν την κοιλιά του φιδιού και βρήκαν μέσα τα λείψανα του αφεντικού τους.
Ο Akbar Salubiro, αποτελεί την πρώτη επίσημη καταγραφή ενήλικα ατόμου που καταπίνεται από πύθωνα.

Sam Ballard (1989 – 2018)
Στα 19 του έτη, ο Sam, θέλοντας να δείξει τόλμη σε ένα πάρτι με τους φίλους του, κατάπιε έναν γυμνοσάλιαγκα. Λίγες ώρες μετά, αρρώστησε σοβαρά και η ιατρική διάγνωση έδειξε ότι είχε μολυνθεί με πνευμονοσκώληκα αρουραίου. Για 9 χρόνια ήταν τετραπληγικός σε αναπηρικό καροτσάκι, μέχρι που το 2018, ο ταλαίπωρος οργανισμός του δεν άντεξε άλλο και απεβίωσε.

Yulia Sharkom (1998 – 08.09.2019)
Η 21χρονη μητέρα από την Zabinka της Λευκορωσίας, την ημέρα των γενεθλίων της, έσκυψε από το μισάνοιχτο παράθυρο του αυτοκινήτου της να πιάσει την 2χρονη κορούλα της. Το μωρό όμως πάτησε τον διακόπτη του αυτόματου παράθυρου, με αποτέλεσμα, στην προσπάθεια του το παράθυρο να κλείσει, να σφίγγει τον λαιμό της μητέρας της. Η Yulia πέθανε 8 ημέρες μετά, στο νοσοκομείο από εγκεφαλική βλάβη που οδήγησε η ασφυξία.  

Sergio Millan (1961 – 2020)
Ο 59χρονος παντοπώλης βρισκόταν στο διαμέρισμα του στην Tarragona της Ισπανίας, όταν 3 χιλιόμετρα μακριά, έγινε έκρηξη σε ένα εργοστάσιο πετροχημικών. Κατά την έκρηξη, αποκολλήθηκε η σχεδόν ενός τόνου μεταλλική κορυφή του αντιδραστήρα που παρήγαγε οξείδιο του αιθυλενίου και εκτοξεύθηκε στην οροφή πάνω από το δωμάτιο του Millan. Η οροφή κατέρρευσε και, μαζί με το τεράστιο μέταλλο, πλάκωσαν και σκότωσαν τον Millan.

Παρατήρηση: Η επιλογή αυτών των θανάτων για τον κατάλογο των σπάνιων περιπτώσεων, ήταν καθαρά προσωπική. Εάν κάποιος από εσάς γνωρίζει έναν άλλον θάνατο που να θεωρεί ότι θα έπρεπε να βρίσκεται σε αυτή τη λίστα, παρακαλώ να το προσθέσει στα «Σχόλια», παρακάτω.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΜΠΡΟΣ