για τους φίλους του αστυνομικού μυθιστορήματος

Το φαινόμενο της παιδικής πορνογραφίας

Peter Scully: Ο χειρότερος καταγεγραμμένος παιδόφιλος στον κόσμο!

Προσοχή! Το παρακάτω άρθρο έχει γραφτεί για την εγκυκλοπαιδική ενημέρωση των ανθρώπων που ασχολούνται με την έρευνα του εγκλήματος, από νομικής, κοινωνιολογικής ή ηθικής πλευράς, αλλά και τους επίδοξους συγγραφείς αστυνομικών έργων. Εάν λοιπόν είστε από αυτούς που παρακολουθείτε τα πραγματικά εγκλήματα, τότε έχετε ήδη μια εμπειρία από «δύσκολο» περιεχόμενο, όπως περιπτώσεις κακοποίησης, βιασμού, τρόμου, βασανισμού, κλπ.

Όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση, εάν και έχω συνειδητά αποφύγει να αναφέρω τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες που βρήκα κατά την δική μου έρευνα, το άρθρο παραμένει σκληρό. Όποιος λοιπόν δεν έχει «γερό στομάχι», ή έχει υποστεί σεξουαλική κακοποίηση ή έχει στην οικογένεια του κάποιο μέλος που έχει υποστεί κακοποίηση, ίσως είναι σκοπιμότερο να μην το διαβάσει.

Τούτο λεχθέντος, αν είστε πρόθυμοι να μείνετε μαζί μου και να προχωρήσετε στην ανάγνωση του άρθρου, πιστεύω ότι εκτός από την πρόσθετη πληροφορία που θα αποκτήσετε για έναν ακόμη εγκληματία, θα βοηθηθείτε επιπλέον και στην κατανόηση του πως κινείται στις μέρες μας το διαδίκτυο. Άλλωστε, είναι καλό να γνωρίζουμε και να μην κλείνουμε τα μάτια μας στο τι συμβαίνει γύρω μας. Κι όσο περισσότερο μιλάμε γι’ αυτά τα θέματα, όσο δύσκολο κι αν είναι, τόσο περισσότερο αυξάνουμε τις πιθανότητες, άνθρωποι όπως ο Peter Scully να βρεθούν τελικά πίσω από τα κάγκελα.

Η σκοτεινή πλευρά του διαδικτύου

Είναι δεδομένο ότι το διαδίκτυο έχει δημιουργήσει τόσες πολλές καταπληκτικές ευκαιρίες (ακόμα και τώρα που διαβάζετε αυτό το άρθρο, χάριν σε αυτό γίνεται) και αποτελεί μια απόλυτα δημοκρατική πλατφόρμα όπου ο καθένας μπορεί να εκφραστεί με όποιον τρόπο θέλει. Είναι όμως αυτό, τελικά, καλό;

Όπως ήταν φυσικό, με την εξέλιξη της τεχνολογίας και του διαδικτύου προσαρμόστηκαν και ορισμένα παραδοσιακά εγκλήματα στα νέα δεδομένα ενώ ταυτόχρονα γεννήθηκαν και άλλα εγκλήματα εκ νέου, γνωστά ως εγκλήματα του Κυβερνοχώρου.

Θεωρητικά, το διαδίκτυο είναι φτιαγμένο με τέτοιον τρόπο ώστε να μην παρέχει ανωνυμία και μυστικότητα στους χρήστες και ο καθένας αφήνει, είτε το θέλει είτε όχι, ένα ίχνος που μπορεί να εντοπιστεί (Surface Web).

Υπάρχει όμως και ένας πιο σκοτεινός ιστός (Deep Web και πιο βαθιά, Dark Web) χωρίς όρια και χωρίς ηθικούς και άλλους φραγμούς.
Ας είμαστε ειλικρινείς, ο καθένας που θέλει, δεν θα δυσκολευτεί να περιηγηθεί σε αυτόν – ιδιαίτερα οι ανήλικοι που πλέον παίζουν στα δάχτυλά τους την τεχνολογία.

Μέσα σε αυτόν τον σκοτεινό ιστό ανθεί η δισεκατομμυρίων δολαρίων παγκόσμια βιομηχανία παιδικής πορνογραφίας.
Οι άνθρωποι που χειρίζονται αυτά τα site γνωρίζουν καλά τις τεχνικές ώστε να παραμένουν ανώνυμοι οι ίδιοι αλλά και οι πελάτες τους.

Peter-Scully-παιδική-πορνογραφία-dark-web

Στατιστικά στοιχεία για την παιδική πορνογραφία

Μια έκθεση του 2018 από την Interpol και το ECPAT (διεθνής οργάνωση για το τέλος της σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών) εντόπισε τις ακόλουθες ανησυχητικές τάσεις:

# 92% των παραβατών είναι άνδρες.

# 84% των εικόνων παιδικής πορνογραφίας περιέχουν ξεκάθαρη και σαφή σεξουαλική δραστηριότητα.

# Το 65% των αγνώστων θυμάτων είναι κορίτσια.

# Οι πιο σκληρές εικόνες κακοποίησης παρουσιάζονται σε αγόρια.

# Όσο πιο μικρό σε ηλικία είναι το παιδί, τόσο πιο σοβαρή είναι η κακοποίηση.

# Ο μέσος όρος ηλικίας των θυμάτων είναι τα 11 χρόνια. Μεγάλος αριθμός των αγνώστων θυμάτων είναι βρέφη και νήπια.

Σύμφωνα με το διεθνές ίδρυμα παρακολούθησης του διαδικτύου (Internet Watch Foundation), το 2021 ήταν η χειρότερη χρονιά που έχει καταγραφεί σε ότι αφορά την διαδικτυακή σεξουαλική κακοποίηση. Σύμφωνα με την ίδια μελέτη, τα lockdown της πανδημίας προκάλεσαν μια δραματική αύξηση στο φαινόμενο. Ο κόσμος είχε περισσότερο χρόνο μπροστά στο υπολογιστή του και δεν ήταν λίγοι αυτοί που επέλεξαν τον συγκεκριμένο τρόπο για να αξιοποιήσουν αυτόν τον χρόνο!

Αναγνωρίστηκαν 252.000 urls (ηλεκτρονικές διευθύνσεις) που περιείχαν εικόνες βίντεο παιδιών που κακοποιούνται σεξουαλικά, όταν το 2018 είχαν καταμετρηθεί 105.000.

Την τελευταία 10ετία, το υλικό της παιδικής πορνογραφίας στο dark web έχει αυξηθεί κατά 6.000%
Βέβαια, η αύξηση αυτή ενδέχεται να οφείλεται και στην βελτίωση των τεχνολογικών μέσων που διευκολύνουν τον εντοπισμό αυτών των Sites.

Το 47% αυτού του περιεχομένου φιλοξενείται σε Ολλανδικούς σέρβερ.

Οι πελάτες αυτών των videos είναι, συνήθως, άντρες ηλικίας άνω των 40 ετών, έχουν χρήματα, έχουν ελεύθερο χρόνο, δεν έχουν ποινικό μητρώο και είναι από τον δυτικό «ανεπτυγμένο» κόσμο. 

Peter-Scully-παιδική-πορνογραφία-dark-web-2

Η παιδική πορνογραφία στην Ελλάδα

Για όσους νομίζουν ότι η χώρα μας είναι «έξω απ’ το χορό», θα σας θυμίσω ότι μόνο μέσα στο 2022, κατηγορήθηκαν άτομα για παιδική πορνογραφία στη Σκιάθο, την Καβάλα, την Λάρισα, το Αγρίνιο, τη Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα, τον Βόλο, τη Δράμα και φυσικά την Αττική. (Επειδή πρόκειται για ανοιχτές υποθέσεις δεν έχω το δικαίωμα να αναφέρω ονόματα).

Το πρόβλημα γίνεται ακόμη δυσκολότερο να επιλυθεί επειδή τα θύματα φοβούνται ή ντρέπονται να καταγγείλουν την κακοποίησή τους.
«Δυστυχώς οι περισσότεροι δεν μιλάνε. Μόνο το 3-4% των περιπτώσεων καταγγέλλονται και καταγράφονται», δήλωσε ο υποστράτηγος ε.α. της ΕΛ.ΑΣ. και πρόεδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας (CSI Institute), Μανώλης Σφακιανάκης, στην τηλεοπτική εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».

Τα πρώτα χρόνια του Peter Scully

Ο Peter Gerard Scully (13.01.1963) γεννήθηκε στην Αυστραλία. Είχε μια φαινομενικά καθόλα «φυσιολογική» ζωή. Για αρκετά χρόνια, ζούσε στο προάστιο Narre Warren στη Μελβούρνη με τη σύζυγο και τα δύο παιδιά του.

Δεν γνωρίζουμε τι ήταν αυτό που πυροδότησε τον Scully να παρατήσει την οικογένειά του και να πάει να ζήσει στην Βικτώρια, γύρω στο 2005.

Εγκληματικές δραστηριότητες στην Αυστραλία

Ζώντας πλέον μόνος, ο Peter Scully πληρώνει τα έξοδα για να έρθει μία κοπέλα που είχε γνωρίσει μέσα από το διαδίκτυο, από την Μαλαισία στην Αυστραλία.

Αρχικά η έφηβη Μαλαισιανή με το όνομα Ling είχε τον ρόλο της ερωμένης του Scully. Σύντομα όμως ο Scully έστησε μια παράνομη διαδικτυακή υπηρεσία συνοδείας όπου πρόσφερε την Ling ως σεξουαλική εργαζόμενη. Κυρίως εκδίδονταν με την ώρα. Μέσα στην ιστοσελίδα που είχε στήσει ο Scully για την προώθησή της, οι πελάτες μπορούσαν να γράψουν τα σχόλιά τους.

«Τα πάντα μπορεί να κάνει αυτό το κορίτσι, με τα κατάλληλα χρήματα», έγραφε ένα από τα σχόλια.

Όμως οι εγκληματικές του δραστηριότητες δεν περιορίζονταν στην μαστροπεία. Μία υπερβολική δράση σε οικονομικές απάτες είχε σαν αποτέλεσμα να τραβήξει ο Scully το ενδιαφέρον των αρχών.

Τελικά, για να ξεφύγει από τις επερχόμενες ποινικές διώξεις, το 2011 «τα μάζεψε» άρον άρον  και διέφυγε στη Μανίλα, στις Φιλιππίνες. Ίσα που πρόλαβε να διαφύγει γιατί αμέσως κατηγορήθηκε για τη συμμετοχή του σε απάτη ακινήτων που κόστισε στους 20 επενδυτές – θύματά του, ποσό 3 εκατομμυρίων δολαρίων.

Όπως αποκαλύφθηκε στη συνέχεια από έρευνα που έκανε η Αυστραλιανή Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και Επενδύσεων, ο Peter Scully είχε εμπλακεί σε 117 απάτες που σχετίζονταν με τα ακίνητα.

Το ένταλμα σύλληψης όμως που εκδόθηκε εναντίον του δεν είχε καμία ισχύ στις Φιλιππίνες.

Peter-Scully-παιδική-πορνογραφία-Κυβερνοχώρος

Παιδική κακοποίηση & παιδική πορνογραφία

Φτάνοντας στις Φιλιππίνες ο Peter Scully δεν έμεινε ανενεργός. Με το «ατού» ότι οι Φιλιππίνες είναι η μεγαλύτερη γνωστή πηγή διαδικτυακών υποθέσεων σεξουαλικής εκμετάλλευσης στον κόσμο, ο Scully έστρεψε τις βλέψεις τους προς τα εκεί.

Με έδρα το νησί Μιντανάο, δημιούργησε ένα διαδικτυακό κύκλωμα σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών, μέσα από το «σκοτεινό ιστό» (deep web, dark web). Με τη μέθοδο «πληρωμή ανά προβολή» («pay per view») οι πελάτες του μπορούσαν να παρακολουθήσουν βίντεο με παιδιά που βασανίζονταν και κακοποιούνταν σεξουαλικά.

Ο ιστότοπος του Peter Scully είχε την επωνυμία «NLF» («No Limits Fun», «Διασκέδαση χωρίς όρια»).

Πολλά τα βίντεο που είχε ανεβάσει στην πλατφόρμα του ο Scully και – δυστυχώς – πολλοί και οι πελάτες. Οι τιμές των βίντεο ήταν ανάλογες με τη σκληρότητα των σκηνών! Το κέρδος ήταν τόσο μεγάλο που ο Scully δεν έκανε καμία άλλη δουλειά, όσο ζούσε στις Φιλιππίνες.

Που έβρισκε τα θύματα ο Scully

Κάποια από τα μικρά, ανήλικα θύματα του τα έπαιρνε ο Peter Scully από εξαθλιωμένες οικονομικά οικογένειες, με υποσχέσεις την φροντίδα και την εκπαίδευση των παιδιών, ακόμα και την μελλοντική υιοθεσία.

Άλλες φορές, απλώς δήλωνε στους γονείς ότι τα παιδιά θα έμπαιναν σε παιδική εργασία και οι μισθοί τους θα στέλνονταν στους γονείς (κάτι ούτως ή άλλως συνηθισμένο στις Φιλιππίνες).

Η 18χρονη Carmen Ann Alvarez και η 19χρονη Liezyl Margallo, ήταν δύο συνεργάτιδες του Scully που επίσης τον βοηθούσαν στην αναζήτηση θυμάτων. Οι δύο αυτές γυναίκες, που οι ίδιες είχαν υπάρξει θύματα σωματεμπορίας όταν ήταν μικρές, είχαν «αγοραστεί» από τον Scully και είχαν τον ρόλο, άλλοτε των γυναικών του, άλλοτε των παιδιών του κι άλλοτε των σκλάβων του, ανάλογα με τις διαθέσεις του.

Πολύ συχνά δε, συμμετείχαν στα βίντεο του Scully κακοποιώντας κι αυτές τα παιδιά με τους φριχτούς τρόπους που τους υποδείκνυε ο Scully.

Όπως φάνηκε αργότερα, οι δύο αυτές νεαρές κοπέλες είχαν αναπτύξει το σύνδρομο της Στοκχόλμης με τον αφέντη Peter Scully.

Peter-Scully-παιδική-πορνογραφία-παιδί-αράχνη

Ενδεικτικό περιεχόμενο των videos

Τα θύματα του ο Scully τα φυλάκιζε και τα βασάνιζε σε μια σειρά από σπίτια που είχε μετατρέψει σε κινηματογραφικά στούντιο.
Τα εγκλήματα του Peter Scully είναι τόσο ανατριχιαστικά που μας είναι ηθικά αδύνατο να περιγραφούν σε ένα άρθρο. Μπορούμε μόνο να δώσουμε κάποια παραδείγματα θίγοντας το θέμα όσο πιο επιφανειακά μπορούμε.

Σε ένα από αυτά τα βίντεο, ο Scully βασανίζει και βιάζει ένα 11χρονο κοριτσάκι. Στη συνέχεια τη βάζει να σκάψει τον τάφο της και μόλις το κορίτσι τελειώσει, τη στραγγαλίζει με ένα σχοινί και νεκρή πλέον την πετάει στον τάφο. Ένα άλλο βίντεο δείχνει τον Scully μαζί με τις δύο συνεργούς του να βασανίζουν και να βιάζουν ένα 5χρονο κοριτσάκι!

«Η καταστροφή της Νταίζη» («Daisys Destruction»)

Το πιο εμπορικό του βίντεο, που πουλιόταν για 10.000 δολάρια (!) ήταν το βίντεο με τίτλο «Η καταστροφή της Νταίζη» («Daisy’s Destruction»). Το συγκεκριμένο βίντεο είχε γυριστεί το 2012 και παρουσίαζε τα βασανιστήρια και τον βιασμό τριών κοριτσιών από τον Scully και των δυο συνεργάτιδων του. Το βίντεο δείχνει την κακοποίηση των κοριτσιών για 4 μέρες, με 15 λεπτά την κάθε ημέρα, με τη χρήση τσιμπίδων, αναπτήρα, κεριών, σύρματος, ηλεκτρικού καλωδίου και άλλων αντικειμένων. 

Τα δύο κορίτσια, ήταν η 12χρονη Liza και 11χρονη Cindy. Το μικρότερο από αυτά, η Daisy, ήταν μόλις 18 μηνών!

Την μικρή Daisy είχε φέρει στο σπίτι η Alvarez. Η μητέρα της είχε μόλις πεθάνει και η Alvarez έπεισε τη θεία της να της δώσει το μωρό για να το φροντίσει η ίδια με τον σύντροφό της, καθώς οι ίδιοι δεν μπορούσαν να κάνουν παιδιά. Η 18μηνη Barbie Oboat ήρθε στο σπίτι και αμέσως μετονομάστηκε σε Daisy.

Το trailer της ταινίας παρακινούσε τους υποψήφιους αγοραστές, λέγοντας τα ανατριχιαστικά λόγια:

«Ελάτε να δείτε την ψυχική διάλυση ενός παιδιού. Την αθωότητά του να χάνεται. Να χρησιμοποιείται ως εργαλείο. Θα μάθει πώς να ευχαριστεί την ερωμένη της. Το σώμα της θα καταστραφεί. Η αξιοπρέπειά της θα κλαπεί

Μεταξύ εκείνων που απέκτησαν το βίντεο ήταν ένας από τους μεγαλύτερους προμηθευτές παιδικής πορνογραφίας, ο Αυστραλός Matthew David Graham, περισσότερο γνωστός με το διαδικτυακό του ψευδώνυμο «Lux». Όταν ο 22χρονος Lux συνελήφθη, δήλωσε ότι αγόρασε το συγκεκριμένο βίντεο για «να ανεβάσει την επισκεψιμότητα» στο δικό του site, γνωστό ως Hurt2theCore, χαρίζοντάς το στο κοινό του. Και πράγματι, την ημέρα που ο Graham ανέβασε το βίντεο στο site του, ξεπέρασε τις 400.000 επισκέψεις (views)!

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Matthew Graham ήταν φοιτητής νανοτεχνολογίας και γόνος αριστοκρατικής οικογένειας. Ζούσε με τους γονείς του και το site του το δούλευε από το δωμάτιο του.

Peter-Scully-παιδική-πορνογραφία-η-ταινία

Οι έρευνες

Το ακραίο περιεχόμενο του βίντεο τράβηξε γρήγορα την προσοχή των αρχών επιβολής του νόμου.

Την έρευνα ξεκίνησε πρώτη η Ολλανδική Διεθνής Ομάδα Παιδικής Εκμετάλλευσης («The Dutch National Child Exploitation Team»), επειδή το βίντεο εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ευρώπη και αρχικά οι αρχές είχαν υποθέσει ότι η προφορά του πρωταγωνιστή Scully ήταν ολλανδική. Γρήγορα όμως ξεκίνησε ένα παγκόσμιο / διεθνές ανθρωποκυνηγητό για τους παραγωγούς του «Daisy’s Destruction»

«Τα διεθνή εμπόδια σε αυτήν την έρευνα εξαφανίστηκαν εντελώς», σημείωσε ο Ολλανδός ντετέκτιβ Farint El Hamouti σχετικά με τη συνεργασία με τους Αυστραλούς. «Όλοι ήθελαν το ίδιο πράγμα: να δουν τους υπεύθυνους πίσω από τα κάγκελα».

Οι αστυνομικοί ντετέκτιβ που υποχρεώθηκαν να δουν το συγκεκριμένο βίντεο επανειλημμένως, αναζητώντας στοιχεία που θα τους οδηγούσαν στο δημιουργό του, δήλωσαν αργότερα ότι έπασχαν από χρόνιους εφιάλτες και μετατραυματικό στρες.

Όπως διαπίστωσαν οι αρχές από το βίντεο, ο άντρας βασανιστής είχε τελικά προφορά από την Αυστραλία, ενώ οι δύο γυναίκες που συμμετείχαν ήταν Φιλιππινέζες, όπως και τα θύματα. Ένα από τα κορίτσια μάλιστα κάποια στιγμή στην ταινία είπε μια Φιλιππινέζικη λέξη. Ως εκ τούτου, άρχισαν να αναζητούν έναν Αυστραλό στις Φιλιππίνες.

Οι αρχές έφτασαν στον Peter Scully χωρίς όμως να μπορούν να τον εντοπίσουν.

Η σύλληψη του Peter Scully

Δυο νέα θύματα, η 9χρονη Rosy και η 11χρονη ξαδέλφη της Insidney, παρασύρθηκαν στο σπίτι του Scully με την υπόσχεση φροντίδας και φαγητού. 5 μέρες μετά τα σκληρά βασανιστήριά τους και το βιασμό τους και ενώ τα κορίτσια ήταν διαρκώς γυμνά, φορώντας μόνο ένα κολλάρο σκύλου, ο Scully τους ζήτησε να σκάψουν δύο τάφους – τους τάφους τους.

Τότε η Carmen Ann Alvarez, άρχισε να νιώθει τύψεις και ενοχές για τις πράξεις της. Όταν ο Scully έλειπε από το σπίτι, εκείνη ελευθέρωσε τα δύο κορίτσια τα οποία πήγαν αμέσως στην αστυνομία και ενημέρωσαν για το μέρος που κρυβόταν ο Scully.  

Στις 20 Φεβρουαρίου 2015, ο Peter Scully συνελήφθη στην πόλη Malaybalay, στις Φιλιππίνες.

Κατά τη σύλληψη του, στο σπίτι του Peter Scully υπήρχαν 10 παιδιά δεμένα στο σπίτι με αλυσίδες. Ανάμεσα τους ή μικρή Daisy, με βαριές μόνιμες αναπηρίες και άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας. Ο Scully κρατούσε το κοριτσάκι ζωντανό, μόνο και μόνο επειδή διαπραγματεύονταν με πελάτες σε πλειστηριασμό ένα νέο βίντεο όπου θα συνέχιζε τα βασανιστήριά της και θα έκλεινε την ταινία με το θάνατό της.

Η Alvarez, που συνεργάστηκε από την πρώτη στιγμή, υπόδειξε στις αρχές το σημείο κάτω από το σπίτι όπου ήταν θαμμένη η 11χρονη Cindy, ένα από τα τρία κορίτσια που συμμετείχαν στο διάσημο βίντεο «Η καταστροφή της Νταίζη». 

Peter-Scully-παιδική-πορνογραφία-παιδί-κλόουν

Ο Scully προσπαθεί να τη γλυτώσει

Τον Οκτώβριο του 2015, μια πυρκαγιά προκάλεσε ανεπανόρθωτες ζημιές στην αίθουσα τεκμηρίων όπου φυλάσσονταν τα αρχεία καταγραφής και τα videos του υπολογιστή του Scully, καταστρέφοντας μεγάλο μέρος των στοιχείων.
Αρκετοί πιστεύουν ότι η πυρκαγιά ήταν αποτέλεσμα δωροδοκίας του Scully προς κάποιον αστυνομικό, μιας και η διαφθορά της αστυνομίας στις Φιλιππίνες είναι δεδομένη.
Αλλά η υπόθεση εναντίον του ήταν αρκετά ισχυρή και χωρίς τα κατεστραμμένα στοιχεία.

Η δίκη

Η Margaret Akullo, τότε Συντονίστρια του Έργου για το Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για τα Ναρκωτικά και το Έγκλημα (the United Nations Office on Drugs and Crime) περιέγραψε την υπόθεση ως τη «χειρότερη που είχε δει ποτέ της».
«Όλη την ώρα στη δίκη έκλαιγα» δήλωσε η Ruby Malanog, μία από τις δικηγόρους δίωξης του Scully. «Ακόμη και τώρα, μόλις πάω να μιλήσω γι’ αυτό βάζω τα κλάματα».

Ο γενικός εισαγγελέας Jamie Umpa, ζήτησε από το δικαστήριο μέχρι και την επαναφορά της θανατικής ποινής (έχει καταργηθεί στις Φιλιππίνες από το 2006) κατ’ εξαίρεση για την υπόθεση Scully.
«Πρέπει να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα σε άλλους ότι αν έρθουν στις Φιλιππίνες και βασανίσουν και κακοποιήσουν τα παιδιά μας με αυτόν τον τρόπο, θα εκτελεστούν».
Το αίτημά του όμως, παρά την κατακραυγή της κοινής γνώμης, δεν έγινε δεκτό.

Ποινές και καταδίκη

Ο Peter Scully κατηγορήθηκε για τον βασανισμό και την σεξουαλική κακοποίηση συνολικά 75 ανηλίκων! Οι κατηγορίες ήταν για δολοφονία, βιασμό, απαγωγή, απάτη, διανομή παιδικής πορνογραφίας, κ.ά. 

Μαζί του δικάστηκαν οι δύο συνεργάτιδες του:
Carmen Ann Alvarez και Liezyl Margallo
καθώς και οι συνεργάτες του στην προώθηση των videos:
Ο Γερμανός Christian Rouche
Ο Βραζιλιάνος Haniel Caetano de Oliveira
Ο Φιλιππινέζος Alexander Lao
H Φιλιππινέζα Althea Chia

Στις 13 Ιουνίου 2018, ο Peter Scully και η φίλη του Carmen Ann Alvarez καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη. Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο στις Φιλιππίνες, αυτό σημαίνει ότι ο Scully θα αποφυλακιστεί μετά από 30 χρόνια (το μέγιστο) και στη συνέχεια θα απελαθεί στην Αυστραλία για το υπόλοιπο της ποινής του.

Peter-Scully-παιδική-πορνογραφία-παιδί-δράμα

Η σκιαγράφηση του προφίλ του Peter Scully

Ο Peter Scully δεν νοιαζόταν για τα συναισθήματα κανενός άλλου. Δεν είχε απολύτως καμία συνείδηση. Λάτρευε τα χρήματα και δεν δίσταζε να εκμεταλλευτεί οποιανδήποτε κατάσταση και οποιονδήποτε άνθρωπο για να τα κερδίσει, αδιαφορώντας για τις παράπλευρες απώλειες.

Σύμφωνα με δική του δήλωση, ο Peter Scully είχε κακοποιηθεί σε νεαρή ηλικία από έναν ιερέα στη Βικτώρια, στην Αυστραλία. Αν και συνήθως, όταν κάποιος αναφέρεται σε προσωπική κακοποίηση που έχει υποστεί, λέει την αλήθεια, στην περίπτωση του Scully οι εγκληματολόγοι δεν συμφωνούν. Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι ανάφερε αυτή την ιστορία για να κερδίσει την εύνοια του κοινού αιτιολογώντας με αυτόν τον τρόπο το ότι ο ίδιος κατέληξε παιδεραστής και δολοφόνος.

Οι δράστες βίαιων σεξουαλικών εγκλημάτων, τις περισσότερες φορές έχουν ιστορικό αποκλίνουσας συμπεριφοράς και κλιμάκωσης που οδηγεί στα χειρότερα εγκλήματά τους. Στην περίπτωση όμως του Scully, περιέργως, δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι κακοποίησε σεξουαλικά οποιοδήποτε παιδί πριν από τους βίαιους βιασμούς που διέπραξε στις Φιλιππίνες. Κανείς δεν τον έχει κατηγορήσει για κακοποίηση παιδιών στην Αυστραλία και ο ίδιος αρνήθηκε ότι το έκανε όταν ρωτήθηκε.
Οι εγκληματολόγοι που έχουν μελετήσει την περίπτωσή του, θεωρούν άγνωστο γιατί ο Scully κλιμάκωσε τόσο γρήγορα και βίαια.

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι είναι ένας από τους χειρότερους ανθρώπους που έχουν καταγραφεί ποτέ στην ιστορία, καθώς ποτέ δεν εξέφρασε τύψεις για τα αβοήθητα παιδιά που βασάνιζε ανελέητα.

Στην πραγματικότητα, απολαμβάνει τη μαζική προσοχή που έχει λάβει, παρά το γεγονός ότι η πλειοψηφία της είναι σχεδόν ομόφωνη κατακραυγή και τρόμος που προκαλούν οι πράξεις και ο χαρακτήρας του.
«Γίνομαι διασημότερος από τον Μπεν-Χουρ και ο κόσμος ενδιαφέρεται. Δεν μπορώ να κάνω τίποτα γι’ αυτό, οπότε γιατί να ανησυχώ;» δήλωσε ο Scully μέσα από τη φυλακή.

Σε μια συνέντευξη του με την Tara Brown στο 60 Minutes, ο Scully είπε ότι αυτή τη στιγμή γράφει ένα ενημερωτικό ημερολόγιο στη φυλακή όπου θα αναλογιστεί τα κίνητρά του για τις πράξεις του.
Ταυτόχρονα, κάνει συχνά παράπονα για τις συνθήκες στη φυλακή την οποία κρατείται.

Συμπεράσματα

Μπορεί ο Peter Scully να βρίσκεται πλέον στη φυλακή, αλλά οι Φιλιππίνες παραμένουν μια χώρα όπου ανθεί η παιδική κακοποίηση.

Δυστυχώς, η απομάκρυνση τεράτων όπως ο Peter Scully από τους δρόμους, είναι κυριολεκτικά μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Ο Ντετέκτιβ Paul Hopkins, ο οποίος εργάστηκε στην υπόθεση Scully, δήλωσε με απογοήτευση:
«Όπως αποδεικνύεται, ο Peter Scully ήταν μόνο ένα από τα κεφάλια μιας αποκρουστικής Λερναίας Ύδρας».
Αυτή η Λερναία Ύδρα της παιδικής πορνογραφίας φαίνεται να τρέφεται από την ακόρεστη επιθυμία των χρηστών για ακόμα περισσότερο και πιο άγριο υλικό.

Peter-Scully-παιδική-πορνογραφία-Λερναία-Ύδρα

Κάποιοι ίσως θεωρήσουν ότι το να παρακολουθεί κανείς videos παιδικής πορνογραφίας αφορά μόνο τις σεξουαλικές φαντασιώσεις του οπότε και δεν αποτελεί έγκλημα. Προσωπικά θα διαφωνήσω κάθετα. Για μένα όποιος παρακολουθεί αυτά τα videos είναι κι ο ίδιος θύτης που συμμετέχει στη δημιουργία της παιδικής κακοποίησης και πορνογραφίας. Γιατί αν δεν υπήρχε η ζήτηση, δεν θα υπήρχε και η προσφορά.

Το θετικό είναι ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν εκατοντάδες ομάδες αξιωματικών σε περισσότερες από 64 χώρες όπου ασχολούνται νυχθημερόν με το να ανακαλύπτουν και να παρακολουθούν παιδικό πορνογραφικό υλικό με σκοπό να εξασφαλίσουν ότι τα παιδιά θα σωθούν από τους κακοποιούς τους. Και επειδή αυτή η διαδικασία είναι πολύ ψυχοφθόρα, αυτοί οι άνθρωποι αξίζουν συγχαρητήρια.

Χωρίς περισσότερα προσωπικά σχόλια, θα κλείσω απλά με την παρατήρηση ότι είναι πραγματικά τρομακτικό το τι είναι ικανός να κάνει αυτό το ζώο που λέγεται άνθρωπος…

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΜΠΡΟΣ

1 Σχόλιο

  1. Ποπη Πηνελόπη

    Όντως σκληρό άρθρο αλλά πρέπει να το διαβάσουν όλοι

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

© 2024 Crime Fiction Fans

Θέμα εμφάνισης από τον Anders NorenΠάνω ↑