μια από τις πιο φρικιαστικές υποθέσεις στην ιστορία του ελληνικού εγκλήματος
Θυμάμαι, τότε που ήμουν έφηβος, τη δεκαετία του ’80, όλοι μας λίγο – πολύ «φλερτάραμε» με την ιδέα της μαγείας. Λίγο για πλάκα, λίγο για να νιώσουμε την αδρεναλίνη που προσφέρει ο φόβος, λίγο για την έλξη που μας προκαλούσε το άγνωστο…
OK, οι περισσότεροι από εμάς δεν τα πιστεύαμε αυτά, άλλα όλοι είχαμε μέσα μας και την αμφιβολία: «Κι εάν;…»
Τότε η heavy metal μουσική μας πρόσφερε τους κατάλληλους σατανιστικούς στίχους, ενώ όλοι ξέραμε και κάποιο τραγούδι που αν το έπαιζες ανάποδα στο πικ απ, θα άκουγες το Σατανά! Το γνωστό «Hotel California» των Eagles ήταν ίσως το πιο διάσημο τραγούδι αυτού του είδους. Παρόλα αυτά, αν και διέθετα και το πικ απ και το δισκάκι, ποτέ μου δεν πήρα το ρίσκο να παίξω ανάποδα τον δίσκο, γνωρίζοντας ότι το μοναδικό αποτέλεσμα θα ήταν να καταστρέψω και το βινύλιο αλλά και την πολύτιμη βελόνα του πικ απ.
…Εκτός αν αυτό ήταν απλώς μια δικαιολογία που έλεγα τότε στον εαυτό μου.
«Ύπαγε οπίσω μου Σατανά» (κατά Ματθαίον)
Οι πρώτες αναφορές στη χώρα μας για αυτού του είδους τη μουσική είχαν βέβαια γίνει από νωρίτερα. Το διάσημο ντουέτο Ντέμης Ρούσσος και Βαγγέλης Παπαθανασίου με το συγκρότημα τους «Aphrodite’s Child» είχαν ηχογραφήσει το 1972 το δίσκο τους «666- Η Αποκάλυψη του Ιωάννη 13/18». Στο διάσημο αυτό άλμπουμ, στίχους είχε γράψει ο σκηνοθέτης Κώστας Φέρρης ενώ σε ερμηνευτικό ρόλο είχε συμμετάσχει η Ειρήνη Παπά.
Για το ρεαλισμό της συγκεκριμένης ηχογράφησης, ο Ντέμης Ρούσσος είχε δηλώσει ότι χρησιμοποιήθηκαν αληθινοί ήχοι από τον Βαγγέλη Παπαθανασίου την ώρα που έκανε έρωτα με μία πόρνη!
Μέσα σε ένα τέτοιο πλαίσιο, τα Χριστούγεννα του 1993 αποκαλύφθηκε η εγκληματική δράση μιας ομάδας νεαρών σατανιστών που δρούσε στην περιοχή της Παλλήνης. Τους βάφτισαν «οι σατανιστές της Παλλήνης» και είχαν στο ενεργητικό τους δύο δολοφονίες νεαρών κοριτσιών, αποπλανήσεις ανηλίκων και τελετές μαύρης μαγείας.
Το θέμα προκάλεσε υστερία σατανισμού στην κοινή γνώμη. Κυρίως, γιατί οι γονείς έβαζαν τα δικά τους παιδιά, τόσο στη θέση των θυμάτων… όσο και των δολοφόνων!
Ασημάκης (Μάκης) Κατσούλας
Ο «εγκέφαλος» και αρχηγός της ομάδας, Ασημάκης Κατσούλας, γεννήθηκε στις 25 Μαΐου 1972.
Μέχρι και την ημέρα που συνελήφθη, ζούσε στην Κάντζα με τους γονείς του. Ήταν ένα ήσυχο παιδί που δεν έβγαινε συχνά από το σπίτι και προτιμούσε να κάθεται κλεισμένος στο δωμάτιο του και να διαβάζει.
Προς τα τελευταία χρόνια όμως του λυκείου, η συμπεριφορά του άλλαξε. Έγινε πιο επιθετικός, αποξενώθηκε από τους γονείς του ενώ έλειπε συχνά από το σπίτι. Οι παρέες και τα στέκια του ήταν στην Αγία Παρασκευή, το Κορωπί και την Παλλήνη.
Σύμφωνα με το προφίλ που του έφτιαξε αργότερα η αστυνομία, ήταν ένα ανήσυχο πνεύμα με ανεπτυγμένες νοητικές ικανότητες και έντονες ανησυχίες.
Ήταν γοητευτικός και ντυνόταν με ρούχα επηρεασμένα από τα συγκροτήματα της heavy metal μουσικής που άκουγε.
Η επιβλητική του εμφάνιση σε συνδυασμό με τις ηγετικές του ικανότητες τον έκαναν να μπορεί εύκολα να επιβάλλεται και να χειραγωγεί τους άλλους.
Ήταν αυταρχικός, ναρκισσιστής, με δίψα για δύναμη και εξουσία.
Ο ίδιος βέβαια κατά τις ανακρίσεις του δήλωνε διαρκώς ότι εκτελούσε απλά εντολές.
Σύμφωνα με την κατάθεσή του, το ενδιαφέρον του για τη μαύρη μαγεία ξεκίνησε από την 3η Λυκείου. Με το που τελείωσε το λύκειο ξεκίνησε να διαβάζει αποκλειστικά βιβλία με θέμα τη μαγεία και τους δαίμονες: «Νεκρονομικόν», «Κόκκινος Δράκος», «Πρακτική Μαγεία», «Σολωμονική».
Δήμητρα Μαργέτη
Το Δεκέμβριο του 1991, ο Ασημάκης Κατσούλας θα δημιουργήσει δεσμό με την γειτόνισσα του, Δήμητρα Μαργέτη. Ο Κατσούλας ήταν τότε 19 χρονών ενώ η Μαργέτη 15.
Θα της αποκαλύψει την ενασχόλησή του με το σατανισμό κι εκείνη θα δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Τότε θα της προτείνει να την μυήσει.
«Είχαμε απλώσει στο δάπεδο ένα μαύρο πανί, στο οποίο ήταν ζωγραφισμένη η πεντάλφα και στις πέντε άκρες της είχαμε στερεώσει πέντε μαύρα κεριά αναμμένα. Η Δήμητρα στεκόταν γυμνή πάνω στην πεντάλφα και γύρω της ήταν τα κεριά, ενώ εγώ στεκόμουν όρθιος έξω από το πανί, απέναντί της. (…) Μετά πήρα στα χέρια μου μια λίμα που έμοιαζε με σπαθί και αφού πήρα το βιβλίο (σ.σ. το «Νεκρονομικόν») από τη Δήμητρα και διάβασα κάποια κομμάτια απ’ αυτό, ακούμπησα τη λίμα στο κεφάλι της και της είπα ότι από εκείνη τη στιγμή ήταν μυημένη. Μετά με φίλησε και ντύθηκε», θα δηλώσει ο Κατσούλας.
Η Μαργέτη κατά την περιγραφή της μύησης της θα δηλώσει ότι δεν ήταν μόνο του το ζευγάρι αλλά ήταν παρόντες άλλα τέσσερα άτομα. Επιπλέον θα προσθέσει ότι η ίδια δεν ήθελε να κάνει σχέση με τον Κατσούλα αλλά υποχρεώθηκε «με εντολή δαίμονα».
Εμμανουήλ (Μάνος) Δημητροκάλης
Ο Μάνος Δημητροκάλης ήταν ένα χαμηλών τόνων παιδί και είχε γεννηθεί στις 9 Απριλίου 1974. Πριν από τον Κατσούλα η Μαργέτη είχε δύο χρόνια σχέση με το Μάνο. Αν και ο Δημητροκάλης γνώριζε ήδη τον Κατσούλα, η Μαργέτη ήταν εκείνη που τους έφερε εκ νέου σε επαφή.
Η μύηση του Δημητροκάλη έγινε στο Σέσι Κορωπίου, στον Υμηττό. Για να πετύχει η μύηση ο Δημητροκάλης έπρεπε να θυσιάσει ένα σκύλο. Αφού του έκοψε το κεφάλι με τσεκούρι, γέμισε ένα γυάλινο ποτήρι με το αίμα του ζώου και το ήπιε.
Ο πρώτος καιρός
Η Μαριέτη κι ο Δημητροκάλης ήταν τα αδύναμα άτομα που ο Κατσούλας μπορούσε και χειριζόταν με ευκολία. Έχοντας πλέον φτιάξει το επιτελείο του, συνέχιζε να αναζητά νέα μέλη.
Για να πλανέψει τους εύπιστους γνωστούς του, ο Κατσούλας παρουσίαζε όλες τις κακουχίες που συνέβαιναν – από τροχαία ατυχήματα ως και διάφορες αρρώστιες – ως δικά του επιτεύγματα που οφείλονταν στις δαιμονικές του δυνάμεις. Πολλά παιδιά ξεγελάστηκαν, άλλοι από φόβο κι άλλοι από φιλοδοξία, και γίνονταν μέλη της σατανιστικής ομάδας συμμετέχοντας σε διάφορες τελετές και σεξουαλικά όργια, ενώ κάποιοι από αυτούς έδιναν και χρήματα στον Κατσούλα, όπως ο ίδιος θα ομολογήσει αργότερα.
Το πρώτο θύμα
Η 14χρονη Δώρα Συροπούλου, ήταν κι αυτή μία από αυτές που πλανεύτηκαν και ήθελε να μυηθεί στο σατανισμό. Έτσι, στις 27 Αυγούστου 1992, δέχτηκε να ακολουθήσει τον Κατσούλα, τη Μαργέτη και το Δημητροκάλη στο Σέσι, με σκοπό να μυηθεί και «να δει τη υπάρχει κάτω» (σ.σ. στην Κόλαση).
Φτάνοντας στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο για την τελετή, ο Κατσούλας ζήτησε από τη Μαργέτη να μείνει στο αυτοκίνητο.
Ο ίδιος, μαζί με το Δημητροκάλη και τη Συροπούλου προχώρησαν.
Είχαν πει στη Συροπούλου ότι για να πετύχει η τελετή έπρεπε η ίδια να είναι λιπόθυμη. Η Συροπούλου είχε ήδη συμμετάσχει και σε άλλες τελετές μαζί τους στο παρελθόν, οπότε δεν ένιωθε καμία ανησυχία. Αντιθέτως, ήταν ενθουσιασμένη.
Δεν ήξερε ότι η ομάδα είχε αποφασίσει να τη σκοτώσει για να την κάνουν «θυσία στον Εωσφόρο».
Πάντα με τη συγκατάθεσή της, την έγδυσαν, της φόρεσαν χειροπέδες και την έβαλαν να γονατίσει κρατώντας ένα κερί. Στη συνέχεια τη χτύπησαν με μία σανίδα στο κεφάλι προκειμένου να χάσει τις αισθήσεις της. Η σανίδα έσπασε στο κεφάλι της κοπέλας χωρίς όμως εκείνη να χάσει τις αισθήσεις της.
Στη συνέχεια δοκίμασαν να της κλείσουν το στόμα και τη μύτη, αλλά και πάλι η κοπέλα δεν λιποθυμούσε. Αντιθέτως, έκλαιγε, και πλέον δυσανασχετούσε.
Σύμφωνα με την εκδοχή του Κατσούλα, εκείνος έφυγε και πήγε στο αυτοκίνητο, στη Μαργέτη. Μετά από λίγο είδαν το Δημητροκάλη να τρέχει και πίσω του να έχει αφήσει φωτιά. Τους ενημέρωσε ότι είχε στραγγαλίσει τη Συροπούλου, την έλουσε με βενζίνη και την έκαψε για να μην αφήσει στοιχεία.
Η δεύτερη εκδοχή, αυτή που υποστήριξε και η αστυνομία, έλεγε ότι τη Συροπούλου τη στραγγάλισαν μαζί ο Δημητροκάλης με τον Κατσούλα και στη συνέχεια την έκαψαν.
Η φωτιά προκάλεσε πυρκαγιά στο δάσος του Υμηττού.
«Ο Μάνος νόμιζε ότι με την ανθρωποθυσία θα έπαιρνε δύναμη. Εγώ ήξερα ότι απλά ήταν θέληση του δαίμονα», θα πει αργότερα η Μαργέτη.
Το δεύτερο θύμα
Ήταν Μεγάλη Τετάρτη, 14 Απριλίου του 1993, όταν ο Κατσούλας και ο Δημητροκάλης αποφάσισαν να κάνουν την επόμενη ανθρωποθυσία τους. Επέλεξαν, μάλιστα, να την κάνουν μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα, ώστε να πάρουν «μεγαλύτερη ισχύ από τα πνεύματα».
Η Γαρυφαλλιά Γιούργα, 28 ετών και μητέρα δύο παιδιών εργαζόταν ως καμαριέρα στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία». Εκείνο το βράδυ επέστρεφε στο σπίτι της στα Γλυκά Νερά, όταν στη λεωφόρο Μαραθώνος, σταμάτησε δίπλα της το αυτοκίνητο του Κατσούλα. Μέσα ήταν ο ίδιος κι ο Δημητροκάλης.
Με το πρόσχημα ότι ήταν αστυνομικοί και δείχνοντας της μια πλαστή ταυτότητα, την παρέσυραν να μπει στο αυτοκίνητο τους, με το πρόσχημα ότι θα την οδηγήσουν στο αστυνομικό τμήμα για εξακρίβωση στοιχείων. Την οδήγησαν στο εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο «Καμπά» όπου τη βίασαν. Στη συνέχεια της φόρεσαν χειροπέδες και την έβαλαν και πάλι, γυμνή όπως ήταν, στο αυτοκίνητο. Κατευθύνθηκαν προς το Σέσι και σταμάτησαν σε μια ερημική περιοχή.
Σύμφωνα με το Δημητροκάλη, την έσυραν έξω και ο Κατσούλας έπιασε μια μεγάλη πέτρα και τη χτυπούσε με μανία στο κεφάλι.
Σύμφωνα με τον Κατσούλα, την έπνιξαν μέσα στο αυτοκίνητο. Ο ίδιος της κρατούσε τα πόδια την ώρα που ο Δημητροκάλης τη στραγγάλιζε. Στη συνέχεια την πέταξαν στο χώμα και πολτοποίησαν το κεφάλι της με μια πέτρα ώστε να μην αναγνωρίζεται.
Το πτώμα βρέθηκε μέρες μετά και ήταν πράγματι δύσκολο να αναγνωριστεί. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Φίλιππο Κοτσαφτή, «η αναγνώριση έγινε από τα δευτερογενή στοιχεία του πτώματος: Κάποιες ανατομικές ιδιομορφίες, όπως ήταν το τρίτο δάχτυλο των ποδιών της που ήταν μεγαλύτερο από τα υπόλοιπα, το ύψος, το χρώμα των μαλλιών…»
Η εξομολόγηση του Δημητροκάλη
Οι γονείς του Δημητροκάλη είχαν καταλάβει ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με το γιό τους κι ότι έχει μπλέξει με το σατανισμό. Έτσι, δυο μέρες πριν τα Χριστούγεννα του 1993, κάλεσαν έναν ιερέα στο σπίτι τους για να κάνει ευχέλαιο.
Ο Μάνος βρισκόταν τότε στο σπίτι με άδεια από το στρατό, μιας και εκείνη την εποχή υπηρετούσε τη θητεία του στο στρατό ξηράς. (Την ίδια εποχή, ο Κατσούλας υπηρετούσε στο Ναυτικό).
Ο ιερέας, δασκαλεμένος από τους γονείς του Μάνου, έκανε κουβέντα μαζί του και στη συνέχεια του ζήτησε να εξομολογηθεί.
Ο Μάνος τότε μίλησε για τα εγκλήματά του.
Η σύλληψη
Την επόμενη μέρα, παραμονή των Χριστουγέννων, ο Μάνος Δημητροκάλης πήγε στο αστυνομικό τμήμα, ομολόγησε τα πάντα και παραδόθηκε.
«Δεν άντεχα άλλο», θα πει. «Και τα Χριστούγεννα, ανήμερα της γιορτής μου, κοινώνησα».
Μια δεύτερη μη επιβεβαιωμένη θεωρία γύρω από τους λόγους που ο Δημητροκάλης ομολόγησε, λέει ότι ο Κατσούλας πίεζε το Δημητροκάλη να θυσιάσουν και την 24χρονη αδελφή του.
Αμέσως, Κατσούλας, Δημητροκάλης και Μαργέτη θα συλληφθούν. Την ίδια στιγμή, η παρέα των τριών φίλων θα ονομαστεί «οι σατανιστές της Παλλήνης».
Εκτός από τους τρεις πρωταγωνιστές, θα ασκηθεί ποινική δίωξη και στους: Χαράλαμπο Ζαβρά, Αγγελική Αναγνώστου, Βαρβάρα Αγγελοπούλου, Μαρία και Κατερίνα Ριγάκη.
Το σπήλαιο της Παιανίας
Στις 30 Δεκεμβρίου 1993, οι σατανιστές της Παλλήνης κατέδειξαν στην αστυνομία ένα απομονωμένο σπήλαιο στην περιοχή Παπαγγελάκη στην Παιανία όπου το χρησιμοποιούσαν για να κάνουν κάποιες από τις τελετές τους.
Στο χώρο βρέθηκαν διάφορα κέρινα ανθρώπινα ομοιώματα καρφωμένα με καρφίτσες, φωτογραφίες και αποκόμματα από εφημερίδες και περιοδικά.
Ένα από αυτά τα κέρινα ομοιώματα ήταν του διάσημου εκείνη την εποχή μπασκετμπολίστα, Παναγιώτη Γιαννάκη.
Μία από τις φωτογραφίες έδειχνε μια νύφη. Οι σατανιστές είχαν κόψει το κεφάλι της φωτογραφίας και είχαν γράψει: «Να μη χαρείς την ευτυχία σου».
Ο τότε Μητροπολίτης Μεσογείων και Λαυρεωτικής, Αγαθόνικος, επισκέφθηκε αργότερα το σπήλαιο συνοδευόμενος από άλλους ιερείς και πολλούς πιστούς και πραγματοποίησε εξορκισμό.
Οι σατανιστές της Παλλήνης και τα ΜΜΕ
Η ιδιωτική τηλεόραση εκείνη την εποχή ήταν στα πρώτα της βήματα (είχε ξεκινήσει από το 1989) και διψούσε για αίμα.
Η ιστορία των σατανιστών και οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες που έδωσαν για τις τελετές τους, έκαναν την κοινή γνώμη να σοκαριστεί αλλά ταυτόχρονα και να εθιστεί ζητώντας όλο και περισσότερες πληροφορίες για να ταΐσει τη νοσηρή της περιέργεια.
Μια τέτοια υπόθεση, πρωτοφανής για τα ελληνικά δεδομένα, με ανθρωποθυσίες και με δράστες νέα παιδιά της μεσαίας τάξης («οι δολοφόνοι με τα αγγελικά πρόσωπα» ήταν η φράση που ακουγόταν τότε πιο συχνά) δεν γινόταν να μην μονοπωλεί τα δελτία ειδήσεων εξασφαλίζοντας την πολυπόθητη τηλεθέαση.Ταυτόχρονα, τηλεόραση και εφημερίδες, πολύ συχνά παρουσίαζαν μια παραπληροφόρηση ως «είδηση» ανεβάζοντας τον κιτρινισμό των ΜΜΕ στα ύψη.
Με αυτές τις αφορμές η Πολιτεία έβγαλε μια απόφαση για απαγόρευση δημοσίευσης του ανακριτικού υλικού, δέκα ημέρες μετά την σύλληψη των τριών παιδιών. Στη συνέχεια, απαγόρευσε τη μαγνητοφώνηση και τη βιντεοσκόπηση της δίκης, καθώς και την ραδιοτηλεοπτική της κάλυψη. Όμως η πίεση των ΜΜΕ ήταν τόσο μεγάλη που το δικαστήριο υποχρεώθηκε να επιτρέψει σε μεγάλο μέρος της δίκης την κάλυψη με κάμερες.
Η δίκη
Στις 23 Ιουνίου του 1995, στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, ξεκίνησε η δίκη των σατανιστών της Παλλήνης.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της δίκης ο Δημητροκάλης και η Μαργέτη παρουσίαζαν τον Κατσούλα ως αρχηγό τους και δήλωναν ότι οι ίδιοι ήταν θύματα της χειριστικότητας του.
Ο Κατσούλας, από την άλλη, δήλωνε ότι δεν ήταν αρχηγός. «Υπάρχουν άτομα σε πιο υψηλούς βαθμούς, πάνω από το δικό μου. Και σίγουρα, δεν είμαι εγώ αρχηγός. Αφού με τη Δήμητρα τη Μαργέτη σκοπεύαμε να αρραβωνιαστούμε, και με τον Μάνο είμαστε φίλοι χρόνια. Δεν υπήρχε θέμα αρχηγίας».
Οι έρευνες όμως δεν βρήκαν κανένα στοιχείο για κυκλώματα και άλλες διασυνδέσεις.
Δικηγόρος του Δημητροκάλη ήταν ο γνωστός Κωνσταντίνος Πλεύρης, ενώ δικηγόρος της Μαργέτη ήταν ο επίσης γνωστός Αλέξης Κούγιας.
Στη δίκη παρουσιάστηκε κι ένα τρίτο θύμα, η 32χρονη Κρισικιάν. Η κοπέλα βρέθηκε νεκρή σε ένα δασάκι στα Σπάτα στις 31 Αυγούστου του 1992 και αρχικά ειπώθηκε ότι πιθανόν να ήταν το πρώτο θύμα των σατανιστών. Γρήγορα όμως η έλλειψη στοιχείων απόσυρε αυτήν την προοπτική.
Η ετυμηγορία
Την 1η Ιουλίου, η πρόεδρος του δικαστηρίου Ευπραξία Μπαϊράμογλου, ανακοίνωσε την ετυμηγορία.
Ασημάκης Κατσούλας: Δις ισόβια και κάθειρξη 20 ετών κι ενός μηνός, χωρίς κανένα ελαφρυντικό. Για τις δολοφονίες της Συροπούλου και της Γιούργα, το βιασμό της Γιούργα, αρπαγή ανηλίκου, καθύβριση θρησκεύματος, εμπρησμό δάσους, παράνομη κατακράτηση, αντιποίηση αρχής, και σύσταση συμμορίας.
Μάνος Δημητροκάλης: Δις ισόβια και κάθειρξη 15 ετών και ενός μηνός, χωρίς κανένα ελαφρυντικό, για τους ίδιους λόγους με τον Κατσούλα, αλλά για απλή συνεργεία στο βιασμό της Γιούργα.
Δήμητρα Μαργέτη: 18 έτη και 4 μήνες, με το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας, για απλή συνεργεία στις δολοφονίες της Συροπούλου και Γιούργα και αρπαγή ανηλίκου.
Κατερίνα Ρηγάκη: 16 μήνες με 3ετή αναστολή, με το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας, για υπόθαλψη εγκληματία, ψευδορκία και ψευδή ανωμοτί κατάθεση.
Μαρία Ρηγάκη: 7 μήνες με 3ετή αναστολή, με το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας για υπόθαλψη εγκληματία, ψευδείς ανωμοτί καταθέσεις.
Βαρβάρα Αγγελοπούλου: 16 μήνες με 3ετή αναστολή, με το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας για υπόθαλψη εγκληματία, ψευδορκία, ψευδή ανωμοτί κατάθεση.
Χαράλαμπος Ζάβρας: Αθώος.
Αγγελική Αναγνώστου: Αθώα.
Οι τρεις πρωταγωνιστές επιχείρησαν τρεις εφέσεις με στόχο την μείωση των ποινών, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.
Οι σατανιστές της Παλλήνης, σήμερα
Η Δήμητρα Μαργέτη
Στις 23 Νοεμβρίου του 2001, η Δήμητρα Μαργέτη αποφυλακίστηκε από τις γυναικείες φυλακές του Κορυδαλλού. Είχε εκτίσει 8 χρόνια.
Το 2005 παντρεύτηκε έναν εργολάβο οικοδομών και έκαναν δύο παιδιά.
Ο γάμος τους δεν πήγε όμως καλά και το 2015 η Μαργέτη κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα κατά του εν διαστάσει συζύγου της γιατί δεν πλήρωνε τη διατροφή των παιδιών.
Εργάζεται περιστασιακά ως κομμώτρια.
Ο Μάνος Δημητροκάλης
Το Μάρτιο του 2013, αποφυλακίστηκε ο Μάνος Δημητροκάλης από τις αγροτικές φυλακές της Τίρυνθας.
Έχοντας κάνει σπουδές μέσα από τη φυλακή, εργάζεται ως προγραμματιστής σε ιδιωτική εταιρία στα Μεσόγεια.
Ο Ασημάκης Κατσούλας
Κατά τη διάρκεια της φυλάκισης του, ο Ασημάκης Κατσούλας κατηγορήθηκε για παρενόχληση ανηλίκων.
Τηλεφωνώντας από καρτοκινητό τηλέφωνο μαζί με έναν συγκρατούμενό του, παρουσιάζονταν ως αστυνομικοί και ζητούσαν από δύο αδελφές 11 και 12 χρονών, να αγγίξουν απόκρυφα μέρη του σώματός τους, για να μπορέσουν οι ίδιοι να κάνουν «τηλεφωνική εξέταση DNA». Τα κορίτσια ενημέρωσαν τους γονείς τους και στη συνέχεια η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος οδηγήθηκε στην τηλεκάρτα του Κατσούλα.
Επίσης, το Μάρτιο του 2005, σε μια άδεια του από τις φυλακές ο Κατσούλας, προσποιούμενος για μια ακόμη φορά τον αστυνομικό, επιχείρησε να βιάσει μια 23χρονη κοπέλα. Μόλις όμως η καταγγέλλουσα έμαθε το ποιος ήταν ο επίδοξος βιαστής της, τρομοκρατημένη έφυγε για το εξωτερικό, χωρίς καν να καταθέσει στη δίκη.
Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι είχε πέσει θύμα σκευωριών και οι δύο αυτές κατηγορίες είχαν σκοπό να μην μπορέσει να βγει ποτέ έξω.
Τον Δεκέμβριο του 2016, ο Μάκης Κατσούλας αποφυλακίστηκε από τις αγροτικές φυλακές της Αγυιάς, στην Κρήτη, με αυστηρούς περιοριστικούς όρους.
Η εργασία του στις αγροτικές φυλακές και κάποια μεροκάματα που είχε κάνει κατά τις πολλές άδειες που είχε πάρει, του έδωσαν κάποιες γνώσεις ώστε να μπορεί να εργάζεται στην καλλιέργεια της γης και την κτηνοτροφία.
Ζει στο πατρικό του σπίτι στην Παλλήνη, ενώ είναι αρραβωνιασμένος με μια γιατρό που γνώρισε σε μία από τις άδειες του.
Δούλεψε το σωφρονιστικό σύστημα;
Το κατά πόσο οι σατανιστές της Παλλήνης έχουν απεγκλωβιστεί από το εγκληματικό παρελθόν τους και έχουν πλέον ενταχθεί ομαλά στο κοινωνικό σύστημα είναι κάτι που προβληματίζει ακόμη την κοινή γνώμη.
Ο Κατσούλας πάντως σε δήλωση του το 2010, είπε:
«Τα χρόνια στη φυλακή μου έφεραν συνειδητοποίηση, ωριμότητα, αλλαγή».
Σε ότι αφορά τη συμμετοχή του σατανά μέσα σε αυτές τις τελετές των σατανιστών της Παλλήνης, ξεκάθαρα δεν μπορώ να απαντήσω. Σίγουρα όμως θα συμφωνήσω με τον Ντοστογιέφσκι που έγραψε κάποτε:
«Αν ο άνθρωπος είναι αυτός που επινόησε τον διάβολο, τότε τον φαντάστηκε κατ’ εικόνα και ομοίωση του»…
ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΜΠΡΟΣ
Σχολιάστε